Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : ΣΙΡΙΑΛ ΚΙΛΕΡ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σκληρές κουβέντες αντηλλάγησαν στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, με τον υφυπουργό Οικονομικών να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προτάσεις του «γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν» και τον Αλ. Τσίπρα να καταλογίζει στην κυβέρνηση «πως μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε....
βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών».

Νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Β. Μουλόπουλος παρομοίασαν την κυβέρνηση με «στρατό κατοχής που προβαίνει σε...
εγκληματικές ενέργειες» και τους υπουργούς με «σίριαλ κίλερ που εκτελούν συμβόλαια».

Απαντώντας ο Φ. Σαχινίδης χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, υποστηρίζοντας πως η έξοδος από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. σημαίνει ουσιαστικά στάση πληρωμών, αφήνοντας παράλληλα εσωκομματικές αιχμές για διαφορικές απόψεις.

«Πού το βρήκατε αυτό γραμμένο ότι επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σημαίνει στάση πληρωμών» απάντησε ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον υφυπουργό για τεχνάσματα. «Φτιάχνετε καρικατούρα άλλης άποψης, προσπαθείτε να δαιμονοποιήσετε την έννοια της διαπραγμάτευσης» είπε. Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση ότι «μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών, που θα διυλίζουν τον κώνωπα και θα καταπίνουν την κάμηλο».

«Μ' αυτόν τον τρόπο θα έρθουν όλα στο φως» απάντησε ο υφυπουργός, που για άλλη μια φορά χθες ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.

enet.gr