Ερημώνουν οι πιο γνωστοί και ακριβοί δρόμοι της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας με την κρίση να κορυφώνεται και τα καταστήματα να βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο.
Η κρίση σαν αλλοτινός δήμιος καραδοκεί μη κάνοντας διακρίσεις καθώς περιοχές που άλλοτε ήταν αλώβητες όπως το Κολωνάκι έχουν αρχίσει να....
πέφτουν αμαχητί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", στις ελίτ οδούς Σκουφά, Τσακάλωφ και Πατριάρχου Ιωακείµ 37 καταστήµατα έχουν κατεβάσει ρολά (12,5%), σε σύνολο 296 καταστημάτων ενώ ίδια είναι η κατάσταση και στη Κηφισιά όπου στο σύνολο πέντε εµπορικών δρόµων που εξετάστηκαν (Λεβίδου, Κολοκοτρώνη, Κασσαβέτη, Αργυροπούλου, Παναγίτσας) στα 170 καταστήµατα τα 20 έχουν βάλει λουκέτο (11,8%).
Μάλιστα, χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι δεν κλείνουν μόνο τα μικρά καταστήματα αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι εκεί που κλείνει ένα κατάστημα υπάρχει αλυσιδωτή θα λέγαμε αντίδραση, αφού μετέπειτα κλείνουν και άλλα μη μπορώντας να επιβιώσουν με αποτέλεσμα την στασιμότητα της αγοράς.
Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, από το καλοκαίρι σε σύνολο 3.4211 καταστημάτων που οι ερευνητές μέτρησαν, τα 505 έχουν ήδη κατεβάσει ρολά, ποσοστό που αγγίζει το 14,8%.
Η πτώση των πωλήσεων που αγγίζει από την αρχή της χρονιάς το 30% και η αναποτελεσματικότητα των φετινών εκπτώσεων με τις πωλήσεις να έχουν αρνητικό πρόσημο το λουκέτο φαντάζει μονόδρομος αφού και το κόστος διατήρησης των καταστημάτων είναι ασύμφορο με τα ενοίκια να είναι αλμυρά. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ζητούν εν μέσω κρίσης υπέρογκα ποσά για ενοίκιο ύψους 10.000 με 12.000 το μήνα.
Η οικονοµική κρίση είναι τόσο βαθιά που πλήττει πλέον και περιοχές που κάποτε φάνταζαν πανίσχυρες όπως το Κολωνάκι, και η Γλυφάδα αλλά και ακριβούς εµπορικούς δρόµους της Θεσσαλονίκης όπως η Μητροπόλεως όπου τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα με τα άδεια καταστήµατα να φτάνουν το 8,3%
Αποτελέσματα αγώνων 11ης αγωνιστικής της Α1 κατηγ. Χαλκιδικής
Πριν από 3 ώρες