Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΚΟΜΒΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Το κομβόι των αυτοκινήτων που ξεκίνησε το πρωί από τα διόδια στις Αφίδνες φτάνει στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τις ΔΕΘ. Με κεντρικό σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ -σηκώνουμε τις μπάρες», η επιτροπή αγώνα «Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια» πέρασε από....
εννιά σταθμούς διοδίων, ανοίγοντάς τους για δωρεάν διέλευση και ενισχύθηκε στην πορεία προς τη Θεσσαλονίκη από τοπικές επιτροπές.

Ως σημείο προσυγκέντρωσης των διαμαρτυρόμενων οδηγών ορίστηκε η Καμάρα, ενώ αργά το απόγευμα θα ενωθούν με δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ώστε με πορεία να καταλήξουν έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα μιλήσει ο Γ. Παπανδρέου. «Είμαστε όλοι εδώ για να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και το εισόδημά μας. Επειδή νοιαζόμαστε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας», δήλωσε μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων. Επίσης,παρότρυνε τους οδηγούς να μην πληρώνουν στα διόδια, διότι, όπως υποστηρίζει, «τα εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρίες (πλήν των Μαλγάρων), οι οποίες και δεν διαθέτουν την νομική υπόσταση αντίδρασης στο αίτημα μας. Όχι στα διόδια, όχι στον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό των πολιτών, όχι στα ιδιωτικά διόδια στις εθνικές μας οδούς. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους», συμπλήρωσε ο ίδιος.