Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΝΔΟΤΗ

Η γαλλική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της και δηλώνει πως δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τα σχέδια της για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Την δήλωση αυτή την έκανε ο  Γάλλος πρωθυπουργός, μια μόλις ημέρα μετά από τις....
γενικές πανεθνικές απεργίες εναντίον των σχεδιασμών της κυβέρνησης. «Όχι, δεν θα αποσύρουμε τις μεταρρυθμίσεις, επειδή είναι και λογικές και απαραίτητες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Francois Fillon.

Τα οκτώ μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της Γαλλίας οργάνωσαν απεργίες και διαδηλώσεις προχθές, αντιδρώντας στα μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων, ανεβάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης στα 62 από τα 60 που είναι σήμερα.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί υποστηρίζει πως το  συγκεκριμένο μέτρο είναι απαραίτητο, επειδή το προσδόκιμο όριο ζωής έχει ανέβει και αυτό προκαλεί οικονομικά βάρη στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να ψηφιστεί από τη γερουσία για να γίνει νόμος. Τα συνδικάτα ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

CNN