Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

TIMΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ FIBA ΣΕ ΦΩΤΣΗ , ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ

Με δύο αγωνιστικές εκτός γηπέδων τιμώρησε η FIBA τον Αντώνη Φώτση και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη για τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στον αγώνα μπάσκετ της εθνικής Ελλάδας με τη Σερβία στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά Ακρόπολις. Η επιβολή της ποινής είναι άμεσα εκτελέσιμη, πράγμα που σημαίνει πως η εθνική μας θα παραταχθεί στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με την Κίνα χωρίς τον αρχηγού και τον σέντερ της, όπως και στον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο. Επιπλέον, επιβλήθηκε και πρόστιμο...
20.000 ευρώ, ενώ την τιμωρία απέφυγε ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Από πλευράς Σερβίας, με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς και με τρεις ο Νέναντ Κρστιτς που είχε πετάξει καρέκλα στο κεφάλι του Γιάννη Μπουρούση με τον διεθνή σέντερ να χρειάζεται τρία ράμματα, ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο. Δεν τιμωρήθηκε ο Μάρκο Κέσελι.

«Είναι μια πρωτοφανής απόφαση για την ταχύτητα, τη μεθόδευση και την αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αποδεικνύει ότι το σύστημα της FIBA είναι μονοκρατορία και πρέπει να αλλάξει και να εκδημοκρατιστεί. Είχα καταθέσει πλήρες σχέδιο για το διαχωρισμό της εκτελεστικής εξουσίας και ήταν ένας από τους λόγους που αντέδρασαν στη δική μου υποψηφιότητα. Εύχομαι αυτή η απόφαση να μην προδιαγράφει και άλλες προθέσεις», δήλωσε με έντονη δυσαρέσκεια ο ισχυρός άντρας του ελληνικού μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

newsblog.gr