Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ο ΤΖΙΜΙ ΚΑΡΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ έφθασε σήμερα στην Πιονγιάνγκ για να προσπαθήσει να πετύχει την απελευθέρωση ενός Αμερικανού που ...εκτίει ποινή οκταετούς κάθειρξης στη Βόρεια Κορέα, επιβεβαίωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Ο πρόεδρος Κάρτερ είναι σε ιδιωτική ανθρωπιστική αποστολή στη Βόρεια Κορέα. Είναι μια αποστολή για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Αιχαλον Μάχλι Γκόμες", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας ο Μαρκ Τόνερ.

Το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε το πρωί..
την άφιξη του κ. Κάρτερ στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ, όπου έγινε δεκτός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας αρμόδιο για τα πυρηνικά ζητήματα, Κιμ Κίε-Γκουάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία τους για την υγεία του Αιχαλον Μάχλι Γκόμες που καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια καταναγκαστικά έργα και σε πρόστιμο 700.000 δολαρίων από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ για παράνομη διέλευση των συνόρων της Βόρειας Κορέας από την Κίνα.

Αυτός ο πρώην καθηγητής των αγγλικών γνωστός για την χριστιανική πίστη του, είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο και καταδικασθεί τον Απρίλιο.