Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Eρωτήματα για τις συνθήκες του ατυχήματος και την απορία τους για τα συνεχή ατυχήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις εκφράζουν με δηλώσεις του τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο yπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, με αφορμή το σημερινό μείζον αεροπορικό ατύχημα της σύγκρουσης των δυο F-16, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο οποίος έχασε την ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα.
Βεβαίως, γεννώνται εύλογα ερωτήματα για τις συνθήκες του μείζονος αυτού αεροπορικού ατυχήματος, αφού συνέβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής και όχι επιχειρησιακής δραστηριότητας. Επίσης, εντείνεται ο προβληματισμός για τη συχνότητα των σοβαρών ατυχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις το τελευταίο διάστημα. Καλούμε την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια του ατυχήματος και να δώσει άμεσα απαντήσεις.
Τέλος, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους δυο πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι τραυματίστηκαν".
Η δήκωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:
"Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το νεκρό πιλότο, την ελπίδα και την ευχή για την ανάρρωση των δύο τραυματισμένων χειριστών. Η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να δώσει εξηγήσεις στο λαό για τις αιτίες που οδήγησαν στη σύγκρουση των 2 μαχητικών αεροσκαφών, καθώς πληθαίνουν τα ατυχήματα".
O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε μήνυμά του εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ηρωικού χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας και τονίζει πως: « ελπίζουμε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην οικογένεια του θανόντος».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε:
«H Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ζει άλλη μία μαύρη μέρα. Το τραγικό συμβάν αφήνει πολλά ερωτηματικά τα οποία άμεσα πρέπει να απαντηθούν. Επίσης ακόμη περισσότερο, η σημαντική απώλεια διαταράσσει την ισορροπία στο Αιγαίο» .
Και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ

"Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου που έχασε τη ζωή του μετά τη σύγκρουση των δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16, και την ευχή μας για ταχεία ανάρρωση των άλλων δύο τραυματισμένων πιλότων.
Θεωρούμε αναγκαίο η πολιτική ηγεσία να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια της σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr