Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

REUTERS: ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

«Ριψοκίνδυνο» παιχνίδι χαρακτηρίζει το Reuters την απειλή προκήρυξης πρόωρων εκλογών του Γιώργου Παπανδρέου.Όπως εξηγούν οι συντάκτες, «η εκλογολογία έχει ήδη προκαλέσει διεύρυνση των spread και πτώση των τραπεζικών μετοχών, καθώς οι αναλυτές φοβούνται την πολιτική αστάθεια».

Σύμφωνα με το Reuters, «στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα...
χάσει την άνετη πλειοψηφία που σήμερα διαθέτει και σε συνδυασμό με την πτώση και των άλλων μεγάλων κομμάτων το πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν μια κυβέρνηση συνασπισμού ή οριακής πλειοψηφίας».

«Και τα δύο σενάρια θα υπονόμευαν την αποφασιστικότητα για τις μεταρρυθμίσεις», καταλήγει το Reuters.

Το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων συνεχίζει και σήμερα την ανοδική του πορεία. Ξεπέρασε τις 856 μονάδες βάσης από τις 825 χθες.

Έβαλε τον πήχη
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών για πρώτη φορά περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός θα αποτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής για να αποφασίσει πρόωρες κάλπες.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θα εκτιμήσει «τη διαφορά μεταξύ του ποσοστού που θα πάρουν οι υποψήφιοι που προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και του ποσοστού που θα πάρουν οι υποψήφιοι που προτάθηκαν από τη ΝΔ» στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών «και θα συναθροιστούν όλα αυτά από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για να δούμε αν θα υπάρχει δυνατότητα στον κ Σαμαρά να πει το ‘κύριοι δεν μπορείτε άλλο πια να κυβερνάτε’» είπε χαρακτηριστικά.