Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΩΣΤΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η προγραμματισμένη συνάντηση της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη με τους ετεροδημότες. Ο κεντρικός ομιλητής, υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη, Κώστας Ευθυμίου αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που...
κληροδοτούν οι τρεις Δήμοι που συγκροτούν τον νέο «Καλλικράτειο» Δήμο Αριστοτέλη, όπως και στα προβλήματα που υπάρχουν στην παιδεία, την εργασία, τους παραγωγικούς τομείς, την κτηνοτροφία, την γεωργία, την αλιεία, καθώς και στα ζητήματα της νεολαίας και Πολιτισμού. 
Επίσης κατέδειξε με σαφήνεια τον αδιέξοδο δρόμο που «στρώνουν» για μια εναλλακτική αναπτυξιακή πορεία, οι άλλοι διεκδικητές του Δήμου, ο επί οκταετίας Υπουργός ο ένας και ο επί οκταετίας Δημάρχος Σταγείρων-Ακάνθου ο έτερος! «Είναι αυτοί -είπε ο Κώστας Ευθυμίου- που επιθυμούν διακαώς την συνέχιση της μονοκαλλιέργειας των μεταλλείων ως βασικό αναπτυξιακό μοντέλο. Αυτό όμως είναι το μοντέλο, που εάν συνεχίσουμε να το επιλέγουμε, θα οδηγήσει σε καταστροφή τον ευλογημένο τόπο μας» 
Προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις ενός διαφορετικού αναπτυξιακού μοντέλου στην περιοχή και με συγκεκριμένα παραδείγματα που έχουν υλοποιηθεί σε άλλες περιοχές της χώρας που αποδίδουν τα μέγιστα και προσφέρουν αειφορία και θέσεις εργασίας.
«Με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος, την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, των βουνών, της θάλασσας και με την αξιοποίηση του κορυφαίου κεφαλαίου στον τόπο μας που είναι ο μακραίωνος Πολιτισμός μας, ο Αριστοτέλης, το Άγιον Όρος κλπ.. μπορούμε να δούμε τον τόπο μας να ακτινοβολεί» συνέχισε. «Μεγάλος στόχος της περιοχής πρέπει να είναι ο αποχαρακτηρισμός της από μεταλλευτική, η αποκατάσταση όπου υπάρχουν βλάβες από την μεταλλευτική δραστηριότητα και η απόδοση της περιοχής σε άλλες χρήσεις».
Τελειώνοντας, ζήτησε την υπερψήφιση του συνδυασμού της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη αφού διαθέτει, κατά γενικήν ομολογία, το ποιοτικότερο ψηφοδέλτιο και οι υποψήφιοι του είναι πρόσωπα νέα και άφθαρτα, δεν είναι εξαρτημένοι από κανένα κόμμα ή μεγαλοεταιρεία, είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους και διαθέτουν γνώση και πείρα για να φέρουν εις πέρας το έργο που θα τους ανατεθεί.    
Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε και και ο λέκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και απεστάλλει τις προηγούμενες μέρες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει. Εν συντομία αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στους κινδύνους που εγκυμονεί η διεύρυνση της μεταλλευτικής δραστηριότητας ενώ δήλωσε τη στήριξή του στην Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη.
Σημειωτέον πως κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης κατέρχετε στις περιφερειακές εκλογές ως περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής με τον συνδυασμό Οικολογία-Αληλεγγύη του Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα στο blog: http://koinonaristoteli.wordpress.com/