Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ 5 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ "ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ"

ImageΠέντε παιδάκια ... "της σφαλιάρας", κάποιοι από αυτούς με κούρεμα "Μόϊκαν" είναι οι βασικοί πυρήνες της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" που έχουν αναστατώσει εδώ και δύο χρόνια την χώρα με τις βομβιστικές τους ενέργειςς, άλλοτε με γκαζάκια, άλλοτε με χύτρες, άλλοτε με... εμπρηστικούς μηχανισμούς και τώρα με πακέτα-βόμβες, στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των πέντε ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς» έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Εδώ, στην ανακοίνωση δείτε πως είναι αυτά τα παιδάκια.

Σε βάρος πέντε ατόμων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις εξής αξιόποινες πράξεις:

  • Της τρομοκρατικής οργάνωσης
  • Της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
  • Της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται σε συνέχεια των βομβιστικών περιστατικών των δύο τελευταίων ημερών και τη σύλληψη των δύο νεαρών μετά την αποστολή δεμάτων- βομβών σε πρεσβείες.

Οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα:

  • των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού
  • τρομοκρατικής οργάνωσης
  • προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή
  • έκρηξη
Τα πλημμελήματα είναι:
Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης (στην ΓΑΔΑ) άρνηση δήλωσης στοιχείων ταυτότητας
Οι δύο νεαροί δήλωσαν στην ανακρίτρια πως δεν αναγνωρίζουν και ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr