Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Μόλις οι δύο εισαγγελείς επιστρέψουν από τη Χάγη, θα κληθούν και οι πρώτοι ύποπτοι για να καταθέσουν!!
Στην Χάγη, έδρα της Eurojustice, αναμένεται να μεταβούν την ερχόμενη Δευτέρα οι Έλληνες εισαγγελείς που ερευνούν καταγγελίες για μίζες αναφορικά με τα υποβρύχια 214 που είχαν παραγγελθεί το...
2000 για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.
Την κατασκευή των υποβρυχίων είχαν αναλάβει τα Ελληνικά Ναυπηγεία και οι γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal, ωστόσο μέχρι σήμερα τα υποβρύχια δεν έχουν παραδοθεί.
Οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να συναντηθούν την Τρίτη με Γερμανούς συναδέλφους τους οι οποίοι διεξάγουν αντίστοιχη έρευνα στην Γερμανία, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία.
Η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται από τον περασμένο Μάρτιο από το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο καθώς προσεχώς αναμένεται να ξεκινήσει η κλήτευση υπόπτων.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση και μόλις οι δύο εισαγγελείς επιστρέψουν από τη Χάγη, θα κληθούν και οι πρώτοι ύποπτοι για να καταθέσουν. Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ υπάρχουν κάποιες καταθέσεις που κρίνονται σημαντικές για την υπόθεση.
Ακόμη, σημαίνουσας σημασίας είναι και καταθέσεις που έχει λάβει η γερμανική δικαιοσύνη, για τις οποίες θα λάβουν γνώση οι δύο εισαγγελείς στη Χάγη. Από τις καταθέσεις αυτές φαίνεται ότι προκύπτουν στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το υποβρύχιο «Παπανικολής».

euro2day.gr