Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς στην ιστορία του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας. Μία εξέγερση που στρεφόταν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στο σύστημα που... γεννάει πολέμους και ολοκληρωτικά καθεστώτα που οδηγούν τους λαούς στην εξαθλίωση.

Τα συνθήματα του παραμένουν ανεκπλήρωτα μέχρι σήμερα, αφού η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη σε ένταση και έκταση επίθεση σε θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, η οποία έρχεται να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα μας. Ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και βλέπουμε να εφαρμόζεται η πιο αντιλαϊκή πολιτική μετά τη μεταπολίτευση. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο μισητός από τους λαούς όλου του κόσμου οργανισμός, εγκαταστάθηκε επίσημα στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου 2010 και μαζί του έφερε, σε συνεργασία με την ΕΕ, μια πραγματική χούντα.

Καλούμε όλο το όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, μέσα απο τα σωματεία, τους συλλόγους και τα σχολεία, μέσα απο Γενικές Συνελεύσεις, να ορθώσουν το ανάστημά τους να δώσουν μια ηχηρή απάντηση. Με μαζικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και απεργίες να παραλύσουμε την χώρα, να χαλάσουμε το «ήρεμο» κλίμα που θέλουν να επιβάλουν. Αντλώντας έμπνευση όχι μόνο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά και απο όλα τα κινήματα και εξεγέρσεις των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα και τον κόσμο. Με αποφάσεις αγώνα να πάρουμε την υπόθεση του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου στα χέρια μας, δίνοντας το στίγμα της συνέχισης των αγώνων στο σήμερα για τη δικαίωση των αιτημάτων τότε και σήμερα.

Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Ιατρικής, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων, Μουσικού
Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης