Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!

Σοβαρές ελλείψεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία καθώς από τις 11 Οκτωβρίου τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) σταματούν να προμηθεύουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα χωρίς να πληρώνονται.

Καθώς όπως υποστηρίζουν οι τράπεζες στις οποίες απευθύνθηκαν μετά τη ρύθμιση της προηγούμενης ηγεσίας του...
υπουργείου Υγείας, προκειμένου να λάβουν τμηματικά την οφειλή από το Δημόσιο, αρνήθηκαν να παράσχουν κεφάλαια, παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση προέβλεπε ότι θα λάμβαναν ομόλογα, παρέχοντας μετρητά στους προμηθευτές.

Οι νοσοκομειακοί προμηθευτές ανακοίνωσαν σήμερα ότι έπειτα από πέντε και πλέον χρόνια συσσωρευμένων χρεών (2004 – 2010), οι οφειλές των νοσοκομείων , μόνο προς τα μέλη του ΣΕΠ, ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχει εξοφληθεί μόνο κατά 4,6%.

Η γενική συνέλευση του ΣΕΠ αποφάσισε την Τρίτη την αναστολή των παραδόσεων, καθώς όπως ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου η κίνηση αυτή είναι μονόδρομος.

Ειδικότερα, στα αιτήματα των προμηθευτών περιλαμβάνονται η άμεση πληρωμή των οφειλών του 2010, καταβολή των 200.000 ευρώ ανά προμηθευτή  και να υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις για την υλοποίηση του ν. 3867 που αφορά στη ρύθμιση των χρεών.

Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για εξόφληση των προμηθευτών μέχρι το τέλος του έτους και ότι από τον Ιανουάριο του 2011 θα πληρώνονται σε πραγματικό χρόνο, οι προμηθευτές ανέφεραν κατά τη συνέντευξη τύπου ότι αυτά τα ακούνε από τότε που υπουργός ήταν ο Δ.Αβραμόπουλος.