Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ


Πάγωσαν τα στελέχη, τα μέλη και οι «πιστοί» ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση από το κυβερνητικό κόμμα της στήριξης του Πέτρου Τατούλη για το αξίωμα του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Οι πρώτες αντιδράσεις που καταγράψαμε είναι... από επιφυλακτικές έως λίαν αρνητικές, ενώ δεν λείπουν και αυτές που αποδέχονται μεν την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού της Ν.Δ., αλλά θέτουν όρους με τους οποίους θεωρούν ότι θα εξασφαλιστεί η υλοποίηση της «πολιτικής ΠΑΣΟΚ».

Μια τέτοια γνώμη είναι του γραμματέα της οργάνωσης Αρκαδίας Ν. Τσιβουράκη, ο οποίος δήλωσε στην «Ε» ότι στηρίζει την επιλογή του προέδρου του κόμματος, αλλά θεωρεί ότι στη διαδικασία που προηγήθηκε μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Τατούλη, το κόμμα του εξασφάλισε ότι οι 5 αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου θα είναι από το ΠΑΣΟΚ, προϋπόθεση ικανή και αναγκαία να συσπειρώσει τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους.

Στον γεωγραφικό χώρο της Κυνουρίας, γενέτειρας του κ. Τατούλη, τα πράγματα δεν φαίνονται και πολύ ρόδινα, αφού είναι πολλές οι αντιθέσεις που έχει δημιουργήσει ο πρώην υφυπουργός του Κ. Καραμανλή. Ο πρώην δήμαρχος Τυρού και εκ των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ Γ. Κότσυφας δήλωσε ότι δεν περίμενε πως το κόμμα του θα επέλεγε τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού της Ν.Δ., αλλά ένα δικό του κορυφαίο στέλεχος. «Με κανέναν τρόπο δεν δικαιολογείται το ΠΑΣΟΚ να μην προτείνει δικό του υποψήφιο. Είμαι αρνητικός σε αυτό το εγχείρημα και πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές χιλιάδες λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων», τόνισε.

«Περίεργα μίγματα»

Την ίδια γνώμη έχει και άλλο κορυφαίο αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, το οποίο επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Πρόκειται για περίεργα μίγματα και η επιλογή Τατούλη θα συσπειρώσει τη Δεξιά γύρω από την υποψηφιότητα Δράκου, ενώ οι δικοί μας θα ρίξουν λευκό και άκυρο», μας είπε.

Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ (επιθυμεί κι αυτός ανωνυμία) μάς υπογράμμισε την αρνητική του στάση: «Πρόκειται για επιλογή σκοπιμότητας και όχι για πολιτική επιλογή. Το πρόβλημα είναι ενδογενές στο ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου. Το ΠΑΣΟΚ έχει το πρόβλημα, επειδή δεν έχει αναδείξει ένα τοπικό στέλεχος ικανό να διεκδικήσει και να κερδίσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου», ενώ γραμματέας τοπικής οργάνωσης του νομού μάς είπε πως «όπως φάγαμε τόσα στη μούρη, θα φάμε και αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι φορτωθήκαμε ένα βαρίδι και χωρίς να ερωτηθούμε».

Ο νυν δήμαρχος Μαντινείας και υποψήφιος, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στον Δήμο Τρίπολης Γ. Τσαγκούρης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, καθώς διατηρεί επιφυλάξεις.

«Ανοιχτό μυαλό»

Τέλος, ο από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενος δήμαρχος Φαλάνθου Κ. Ψυχάρης δήλωσε ότι στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Τατούλη, καθώς θεωρεί ότι κατά καιρούς έχει πραγματοποιήσει υπερβάσεις και, παρά το γεγονός ότι διεγράφη από το κόμμα του, δικαιώθηκε σε όλα αυτά που προέβλεψε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΠΑΣΟΚ έπραξε σωστά». Οπως είπε, «οι καιροί έχουν ξεπεράσει τις κομματικές ταμπέλες. Δεν γνωρίζω ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των πολιτών, ωστόσο πιστεύω ότι ο κόσμος θα πρέπει να έχει ανοιχτό μυαλό και να στηρίξει την υποψηφιότητά του».

Την επιλογή ΠΑΣΟΚ σχολίασε και ο υποψήφιος της Ν.Δ. Δ. Δράκος. «Ο Πέτρος Τατούλης είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη και προμελετημένη. Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Απλά, υπήρξε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του πελοποννησιακού λαού», τόνισε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ