Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

31 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η Goldman Sachs, ο γνωστός αμερικανικός χρηματοπιστωτικός οίκος που έστησε με την κυβέρνηση Σημίτη το 2001 την πλαστογράφηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας έτσι ώστε η χώρα να.... εισέλθει στην ζώνη του ευρώ χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (αυτό πληρώνουμε βασικά αυτή την στιγμή ως οικονομία σε κάποιες άλλες χώρες δεν έχει την ιδιαίτερη μεταχείριση που εξακολουθεί να δέχεται στην Ελλάδα:

Η βρετανική εποπτική αρχή των αγορών, FSA, επέβαλε πρόστιμο ύψους 31 εκατ. δολαρίων στην Goldman Sachs, καθώς η αμερικανική τράπεζα δεν ενημέρωσε εγκαίρως ότι βρισκόταν στο μικροσκόπιο έρευνας των αμερικανικών εποπτικών αρχών.

Το πρόστιμο ένα από τα υψηλότερα μεγαλύτερα που έχει επιβάλει η FSA. Εκπρόσωποι της FSA αλλά και της αμερικανικής τράπεζας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Goldman κατέληξε σε συμβιβασμό με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον περασμένο Ιούλιο, πληρώνοντας 550 εκατ. δολάρια, για αστικά αδικήματα διαφθοράς που αφορούσαν την παραπλάνηση επενδυτών για το ενυπόθηκο παράγωγο προϊόν Abacus. 

Defencenet