Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

HIGH ALERT ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚH ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για ταξίδια των πολιτών τους στην Ευρώπη, λόγω του κινδύνου επίθεσης της Αλ Κάϊντα που αυτές τις ημέρες εμφανίζεται πολύ υψηλός σε Γαλλία και Γερμανία. 'Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ευρώπης βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συνεγερμού.

«Οι υπάρχουσες πληροφορίες μας οδηγούν να πιστεύουμε πως...
η Αλ Κάιντα και προσφιλείς της οργανώσεις συνεχίζουν να προετοιμάζουν τρομοκρατικά πλήγματα. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους», τονίζεται στο ανακοινωθέν, στο οποίο επισημαίνεται ότι «οι Αμερικανοί πολίτες εξακολουθούν να αποτελούν στόχο για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στις δημόσιες μεταφορές και σε άλλες τουριστικές υποδομές. Οι τρομοκράτες μπορεί να καταφύγουν σε διαφορετικά μέσα και όπλα και να πλήξουν κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και ιδιωτικά συμφέροντα».

Από την πλευρά του, το γαλλικό ΥΠΕΞ, φαίνεται να συμφωνεί με την «περίεργη» αυτή οδηγία που εξέδωσε η Ουάσιγκτον και σε ανακοίνωσή του τονίζει πως αυτή είναι σύμφωνη με εκείνες που έχει εκδώσει και η Γαλλία για τους πολίτες της.

«Ενημερωθήκαμε για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για τους Αμερικανούς υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, και είναι στην ίδια γραμμή με τις γενικές κατευθύνσεις που συμβουλεύσαμε και εμείς στον γαλλικό πληθυσμό», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μπερνάρ Βαλερό.

«Η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία παραμένει υψηλή, το επίπεδο συναγερμού έχει παραμείνει αμετάβλητο, στο κόκκινο», προσέθεσε.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, εξεδόθη από το Foreign Office και βρετανική οδηγία, η οποία, απευθύνεται σε όσους Βρετανούς πολίτες σκοπεύουν να ταξιδέψουν ειδικά στη Γαλλία και στην Γερμανία. Η οδηγία αναφέρει διόγκωση του ήδη υπάρχοντος κινδύνου για επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών στις χώρες αυτές.

«Η ταξιδιωτική προειδοποίηση για τη Γερμανία και τη Γαλλία επικαιροποιήθηκε. Αυτές, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, διατρέχουν μέγα κίνδυνο τρομοκρατίας, και αυτό υπαγόρευσε την ενημέρωση της προειδοποίησής μας», τονίζει το βρετανικό ΥΠΕΞ.

Οι βρετανικές Αρχές αρνήθηκαν να διευκρινίσουν γιατί έσπευσαν να αυξήσουν το επίπεδο επικινδυνότητας, και αρκέστηκαν να τονίσουν πως όλες οι οδηγίες αναθεωρούνται με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα ασφαλείας.