Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΕΓΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ..

Στις ισχυρές βροχοπτώσεις που αποσταθεροποίησαν το έδαφος αποδίδει η εταιρία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο"που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της σήραγγας των Τεμπών την πτώση του βράχου που προκάλεσε ατύχημα το βράδυ της Παρασκευής και έκλεισε τα Τέμπη.

Από το πρωί, ομάδα αλπινιστών προέβη σε μια πρώτη...
αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της εταιρίας, στην Ιτέα, όπου και έγινε σχετική ενημέρωση εκ μέρους των αλπινιστών για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο βράχος έπεσε από μεγάλο υψόμετρο, που υπερβαίνει τα 80 μέτρα σε σημείο που δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα, γιατί στην περιοχή υπάρχει πυκνή βλάστηση και είχε εκτιμηθεί ότι μπορούσε να αποτρέψει πιθανή κατολίσθηση.

Όπως υποστήριξε η εταιρία, μετά και την ενημέρωση εκ μέρους των ειδικών, η αρχική εκτίμηση είναι ότι η βραχόπτωση δεν έχει σχέση με τις εργασίες στη σήραγγα των Τεμπών, αλλά οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης η ομάδα των αλπινιστών επανήλθε στο σημείο, επιχειρώντας και νέα αναρίχηση, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια πρόχειρη παρέμβαση στην περιοχή, μέχρι να ξεκινήσει η επιχείρηση τοποθέτησης πλεγμάτων.

Σχετική απόφαση για το πότε θα ξεκινήσει αυτή η νέα επιχείρηση, σε ένα μήκος 50 μέτρων περίπου, αναμένεται να λάβει σήμερα αργά το απόγευμα, το υπουργείο Υποδομών και έως τότε ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι δεν θα απαιτηθεί περισσότερο από μια εβδομάδα προκειμένου να τοποθετηθεί το πλέγμα και δεν αποκλείεται στο διάστημα αυτό να επιτραπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων, είτε κανονικά, είτε εκ περιτροπής.

Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή τα Τέμπη παραμένουν κλειστά, με ορατή την πιθανότητα να ανοίξουν το βράδυ, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται για μεν τα βαρέα οχήματα μέσω Ελασσόνας, για δε τα υπόλοιπα από το επαρχιακό δίκτυο Αγιάς.