Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

"Και χίλιες ακόμα φορές να το πείτε μέχρι τις εκλογές, δεν θα σας πιστέψει κανείς. Γιατί άραγε;"
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απέκλεισε τη λήψη νέων επώδυνων για τα ασθενέστερα στρώματα, μέτρων λέγοντας
πως... ήδη έχουν γίνει μεγάλες θυσίες.

"Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και δεν θα υπάρξει νέα επιβάρυνση των φορολογικών συντελεστών και επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων", δήλωσε χαρακτηριστικά, (το έχει η εποχή μάλλον...και πέρσι τα ίδια έλεγε) κατά τον χαιρετισμό του στη συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτόγνωρες θυσίες και πρόσθεσε ότι με την αύξηση της διαφάνειας του φορολογικού συστήματος , που είναι βασικός στόχος της κυβέρνησης θα επιτευχθεί η μείωση των φόρων.

''Πάμε σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και αυτό το όραμα πρέπει να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας'' σημείωσε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι η αιχμή του δόρατος είναι οι νέοι καινοτόμοι επιχειρηματίες για την επένδυση στη γνώση και τον άνθρωπο.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ρίξει το βάρος της στη μείωση της σπατάλης του δημοσίου και σε όσους ζημιώνουν το σύνολο.

"Στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ρίζες του προβλήματος με σταθερά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Να σταματήσει το πελατειακό κράτος η κακοδιοίκηση τα κακώς κείμενα η πελατειακή πολιτική που έχουν οδηγήσει τελικά σε εμπέδωση της αδικίας και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πολιτών και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας σύγχρονο με βάση τη μείωση της γραφειοκρατίας" είπε ο πρωθυπουργός.

Μέτρα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας

Στην εισήγησή του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοιδης σημείωσε ότι στόχος είναι κυβέρνηση και επιχειρηματίες να μιλήσουν την ίδια γλώσσα.

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις και ψάχνουμε τρόπους να γεμίσουμε το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει' μεταξύ πολιτείας και επιχειρηματικότητας" είπε ο υπουργός.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου, είναι οι προτάσεις των νέων επιχειρηματιών να αποτελέσουν αναπτυξιακά κίνητρα και να να επιτευχθεί η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τους επόμενους μήνες, θα δημιουργηθεί μια ιντερνετική πλατφόρμα με ιδέες καινοτομικές από όλη τη χώρα, ενώ θα προωθηθούν δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ και της ψηφιακής σύγκλισης και μέσω του αναπτυξιακού νόμου θα υπάρξει πριμοδότηση της υψηλής καινοτομικότητας.

Το ταμείο διάδοχος του ΤΕΜΠΜΕ, το ΕΤΕΑΝ, θα είναι έτοιμο σε μια εβδομάδα, ενώ θα ανακοινωθούν σύντομα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για χαμηλότοκα δάνεια όπως το εξοικονομώ κατ' οίκον.



news247.gr