Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Φ.Π.Α.


Στις 18 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο ΦΠΑΣτις 18 Νοεμβρίου, ημέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του προϋπολογισμού, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων κ. Δ. Γεωργακόπουλος ερωτηθείς χθες για το θέμα των αυξήσεων των συντελεστών ΦΠΑ ανέφερε ότι...
η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ακόμη αποφασίσει σε ποια προϊόντα θα αυξηθεί η φορολογία. Διευκρίνισε ωστόσο πως «τα βασικά αγαθά θα θιγούν τελευταία».

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ σχεδόν για το σύνολο των προϊόντων και των υπηρεσιών στο 13% από το 11% που είναι σήμερα και ορισμένα είδη βασικής ανάγκης όπως είναι για παράδειγμα, το γάλα, το ψωμί, τα ζυμαρικά κτλ. να φορολογούνται με ΦΠΑ 6,5% (το 50% του χαμηλού συντελεστή όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση).

Ο κ. Γεωργακόπουλος είπε, επίσης, ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό θα επιτευχθούν ως το τέλος του χρόνου, με τα έσοδα να ενισχύονται από την περαίωση, το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας κτλ.