Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

"ΤΑ ΕΠΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

Ένα διαφορετικό δρόμο εκτός μνημονίου θα παρουσιάσει στις 8 το βράδυ στο «Βελλίδειο» ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΝΔ θα... εξαπολύσει επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί κάνοντας λόγο για επτά ψέματα που έχει πει μέχρι τώρα στον ελληνικό λαό.


Θα κάνει μια αναδρομή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1981, θα υπερασπιστεί την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή λέγοντας ότι τα σπρεντς δεν εκτινάχθηκαν επί ΝΔ αλλά λόγο της ολιγωρίας της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και θα τονίσει πως το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση.


Ο Πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις «ένα άλλο μίγμα πολιτικής» όπως θα πει χαρακτηριστικά με κύριους άξονες την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης που έχει άμεση ανάγκη η χώρα μας.


Θα αναφερθεί όμως και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Το σχέδιο της ΝΔ αναμένεται να πει ο Αντώνης Σαμαράς θα προβλέπει αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών που έγιναν ήδη, όπως οι περικοπές στις χαμηλές συντάξεις. Επίσης θα δεσμευτεί ότι θα αποκαταστήσει τις χαμηλές συντάξεις το ταχύτερο, προτείνοντας ισοδύναμες περικοπές από δαπάνες.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυξάνει τα φορολογικά βάρη, επιδεινώνει τη γραφειοκρατία, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα, συνεχίζει την απαξίωση της επιχειρηματικότητας και ακυρώνει κάθε κλαδική πολιτική για οποιοδήποτε αναπτυξιακό τομέα, από τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, ως την Ενέργεια.


Όσον αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει ότι ΠΑΣΟΚ καλλιεργεί τον φόβο και η δική του παράταξη την ελπίδα.