Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο γυναίκες παιδίατροι ως υπεύθυνες για το θάνατο 5χρονου αγοριού, από οξεία μορφή σκωληκοειδίτιδας. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2007.
Πρόκειται για την οικογενειακή παιδίατρο του άτυχου αγοριού καθώς και για την...
τότε β’ επιμελήτρια του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύτηκε το 5χρονο παιδί.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα ξεκίνησαν όταν το αγοράκι εμφάνισε ελαφρύ πυρετό και εμετούς, οπότε οι γονείς του τηλεφώνησαν στην οικογενειακή παιδίατρο αναφέροντας τα συμπτώματα του παιδιού τους. Η κατηγορούμενη παιδίατρος διέγνωσε τηλεφωνικά ότι επρόκειτο για γαστρεντερίτιδα και μάλιστα απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της σκωληκοειδίτιδας.
Τα συμπτώματα όμως εντάθηκαν και τότε οι γονείς αποφάσισαν να μεταφέρουν το αγοράκι στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης. Εκεί υποβλήθηκε από τους εφημερεύοντες γιατρούς σε σειρά εξετάσεων. Όμως οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι το σοβαρό, ωστόσο το παιδάκι μπήκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας, όπου και παρέμεινε για συνολικά πέντε ώρες, πριν πάρει εξιτήριο.
Μόλις οκτώ ώρες μετά το εξιτήριο, το αγοράκι εμφάνισε υψηλό πυρετό, έχασε τις αισθήσεις του και τελικά εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατός του οφείλονταν σε γαγγραινώδη σκωληκοειδίτιδα-περιτονίτιδα.
Απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία ειδικευόμενη παιδίατρος του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων.