Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

    «Δημοψήφισμα υπέρ των μεγάλων αλλαγών» χαρακτήρισε τις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στη θέση του νέου Γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος εξελέγη ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης (με 282 ψήφους / 48 λευκά).

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «οι νέες μεγάλες αλλαγές» οι οποίες -κατά τη γνώμη του- εφαρμόζονται θα....
οδηγήσουν τη χώρα «όχι μόνο έξω από την κρίση, αλλά και θα την προστατεύσουν από μελλοντικές τέτοιες συνθήκες, καθώς επίσης και σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης». «Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και την ελπίδα ζωντανή, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε μια σταθερή Ελλάδα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον κ. Καρχιμάκη, τον χαρακτήρισε στέλεχος που «έχει δώσει σκληρές μάχες με το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες μέρες». Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η πρότασή του για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου δεν θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών.

Ως προς την ασκούμενη εξωτερική πολιτική, εξέφρασε την πεποίθηση πως «ήδη έχουμε ξεκινήσει μια φάση εξωστρέφειας και επιθετικών πρωτοβουλιών», συμπληρώνοντας: «κάνουμε σαφές παντού ότι η Ελλάδα είναι παντού παρούσα, ότι έχουμε λόγο».

Και σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Εν τω μεταξύ στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ραγκούση, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Λούκα Κατσέλη, Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Ρέππα, Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά και του Θόδωρου Πάγκαλου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πορεία υλοποίησης δεσμεύσεων της κυβέρνησης που πηγάζουν από το μνημόνιο, η πορεία των εσόδων αλλά και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί. Επιπλέον συζητήθηκαν και οι προτεραιότητες για το τέταρτο τρίμηνο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης του για το επόμενο διάστημα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την αναδιάρθρωση δημοσίων αγαθών όπως ο ΟΣΕ, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας καθώς και την αναμόρφωση της φορολογίας, Υγείας και Παιδείας.

Από το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζουν ικανοποιητικό το επιτόκιο και το αποτέλεσμα της σημερινής έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Σχετικά με το σενάριο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, σημειώθηκε, όπως και από τον Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ, ότι προϋπόθεση για να προκριθεί αυτή η λύση, είναι η ύπαρξη μηχανισμών αναδιανομής, ο οποίος προς το παρόν δεν υπάρχει.

tvxs