Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 125.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ


Πρόστιμα συνολικού ύψους 125.000 ευρώ «μοίρασε»  το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε έναν τηλεοπτικό σταθμό εθνικής και έξι κανάλια περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο....
Europe channel (Θεσσαλονίκης) για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας στην αθλητική εκπομπή "Ή στην Α ή στην Β όλοι πάνε στη μαρμίτα" (9/11/09) έπειτα από σχετική καταγγελία μητέρας. Στην εκπομπή υπήρχε σωρεία βωμολοχιών.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Alter για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση της εφημερίδας "RealNews" μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού (19/3/10) καθώς προβλήθηκε ως θέμα, προσφορά DVD με τραγούδια της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Για παράλειψη υποβολής στοιχειών σύμφωνα με το ΠΔ. 310/96 (μετοχολογία, υπεύθυνες δηλώσεις βασικών μετόχων κ.α.) το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο "Time Channel" Θεσσαλονίκης.

Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκαν πρόστιμα 15.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους παρακάτω τηλεοπτικούς σταθμούς: "Εψιλον TV" (Λειβαδιάς), TV Αιγαίο (Καλύμνου), Super B (Αχαϊας) και DRTV (Αργολίδος) και σύσταση στους: Τηλεφώς (Αττικής, έχει πλέον μετονομαστεί σε Kontra) και Δίκτυο 1 (Καστοριάς).

*Το ΕΣΡ έδωσε 15 ημέρες προθεσμία στους υπεύθυνους του ραδιοσταθμού Air 104,4, για να προσκομίσουν υπόμνημα σχετικά με την αίτηση που έχουν καταθέσει (22/6/10) για χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας. Η εισήγηση (16/9/10) του νομικού επιστήμονα του συμβουλίου που εξέτασε την υπόθεση είναι αρνητική αλλά ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης δεν θέλησε να πει περισσότερα επισημαίνοντας: "Πρέπει να περιμένουμε, να εξετάσουμε το υπόμνημα που θα κατατεθεί, να συζητηθεί στην ολομέλεια μαζί με την εισήγηση του νομικού και μετά να καταλήξουμε σε απόφαση".

Ο Air 104,4 είναι ο ξενόγλωσσος ραδιοσταθμός του δήμου Αθηναίων που απευθύνεται σε μετανάστες και πριν από λίγες μέρες με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έκλεισε καθώς θεωρείται παράνομος. Η ΕΕΤΤ προχώρησε σε αυτήν την κίνηση καθώς ο ραδιοσταθμός δεν περιλαμβάνεται στη λίστα του ΕΣΡ με τους νομίμως λειτουργούντες αφού λειτουργεί με νομοθετική ρύθμιση (εντός του Ν.3310/2005). Το σύνολο των στοιχείων καθώς και τα όσα προβλέπονται στον Ν.3592/2007 θα εξεταστούν από το ΕΣΡ.

ΠΡΕΖΑ TV