Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΜΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Την 1η Σεπτεμβρίου ο 43χρονος James Lee εισέβαλε ζωσμένος με εκρηκτικά στο κτίριο του Discovery Channel στο Silver Spring  του Maryland κρατώντας ομήρους τρεις εργαζομένους του καναλιού, απαιτώντας την αλλαγή των προγραμμάτων της για την προώθηση της ανθρώπινης υπογονιμότητας και στείρωσης για να σωθεί ο πλανήτης. Ο δράστης που είχε...
συλληφθεί δύο χρόνια νωρίτερα σε διαδήλωση ζητώντας περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το περιβάλλον (φωτό), εξουδετερώθηκε από την αστυνομία όταν απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων. Πρόκειται για τη τελευταία πράξη οικολογικής τρομοκρατίας, «της υπ’ αριθμόν 1 εσωτερικής τρομοκρατικής απειλής στις ΗΠΑ» κατά δήλωση του υπαρχηγού του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) σε κατάθεσή του στο Κογκρέσο το 2005.
Σύμφωνα με το FBI, μόνο στις ΗΠΑ, την περίοδο 2003 – 2008 έχουν προκληθεί ζημιές $200 εκατομμυρίων από ενέργειες οικοτρομοκρατίας ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από εκατό τέτοιες οργανώσεις ή ομάδες “ριζοσπαστικής οικολογικής δράσης”. Οι υπηρεσίες ασφαλείας σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία προβληματίζονται ιδιαίτερα από την οργανωτική δομή αυτών των οργανώσεων που μοιάζει με εκείνη της Αl Qaeda: διάσπαρτες ολιγομελείς ομάδες ή μεμονωμένα άτομα που δρουν χωρίς κεντρική οργάνωση ή ηγεσία που συνδέει τους πυρήνες μεταξύ τους. Πηγές στρατολόγησης θεωρούνται διάφορες διεθνείς οικολογικές ΜΚΟ αν και μεγάλο ποσοστό οικοτρομοκρατών θεωρείται πως δρα αυτόνομα και μεμονωμένα.
Οι πράξεις βίας των οικοτρομοκρατών διαφέρουν, από το «spiking», το μπήξιμο δηλαδή καρφιών σε κορμούς δένδρων, ώστε να τραυματιστούν οι υλοτόμοι, επιδρομές σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, επιθέσεις σε αεροδρόμια και των αποκλεισμούς συρμών που μεταφέρουν κάρβουνο μέχρι εμπρησμούς εργαστηρίων βιοτεχνολογίας και καταστροφή φυτειών. Tο νήμα που συνδέει αυτές τις πράξεις είναι μια «ιδεολογία της αποκάλυψης» που θέλει το τέλος της Γης κοντά και γι’ αυτό κάτι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα ενώ υπάρχει ταύτιση στο ζήτημα της αναγκαιότητας μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης και των αναπόδειχτων ισχυρισμών περί ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη που “τερματίζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό”.
Παραδόξως, οι οικοτρομοκράτες απολαμβάνουν ηθικής νομιμοποίησης και ιδεολογικής αποδοχής από προβεβλημένα πολιτικά στελέχη και επιστήμονες, ένθερμων οπαδών της μισανθρωπικής, ολοκληρωτικής και σκοταδιστικής θωερίας για στείρωση ή θανάτωση εκατομμυρίων ανθρώπων προκειμένου να “σωθεί” ο πλανήτης. Ενδεικτικές δηλώσεις στήριξης της οικοτρομοκρατίας:
- Ο κύριος επιστημονικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Barack Obama, ο John Holdren, είχε ακριβώς την ίδια ιδέα όταν συν-έγραψε το βιβλίο Ecoscience το 1977: “Το να προσθέσεις ένα στειρωτικό στο πόσιμο νερό ή στα βασικά τρόφιμα είναι μια πρόταση που φαίνεται να τρομάζει τους ανθρώπους περισσότερο από ό, τι οι περισσότερες προτάσεις για τον ακούσιο έλεγχο της γονιμότητας», συλλογίστηκε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο από ‘τεχνική άποψη’.
Είχε μια καλύτερη ιδέα: «Ένα πρόγραμμα αποστείρωσης των γυναικών μετά το δεύτερο ή το τρίτο παιδί τους» και «την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης κάψουλας αποστείρωσης που θα μπορούσε να εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και να απομακρύνεται όταν η εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή», που “παρέχει επιπλέον δυνατότητες στον αναγκαστικό έλεγχο της γονιμότητας “.
- Ο Dr John Reid, πρώην ακαδημαϊκός του Swinburne University, συνιστά σε μια διάλεξη για το ABC, «βάλε κάτι στο νερό, έναν ιό που θα είναι ειδικός για το ανθρώπινο αναπαραγωγικό σύστημα, και θα κάνεις κάτι σημαντικό για την μείωση του πληθυσμού».
- Ο Dr. Eric R. Pianca, καθηγητής του Texas Academy of Science εισηγήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και αφού ζήτησε να κλείσουν οι κάμερες και τα μικρόφωνα ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός πρέπει να μειωθεί κατά 90%! Πρότεινε μάλιστα ως “μέσο εξόντωσης” τον ιό Ebola που προκαλεί ακαριαίο και βίαιο θάνατο, δηλώνοντας παράλληλα ευτυχής με τον ιό της γρίπης των πουλερικών. Τις πληροφορίες αυτές τις κατέγραψε ο καθηγητής Forrest M. Mims, ο οποίος και τις προώθησε στο Διαδίκτυο.
- Η Toni Vernelli, από την ομάδα της Απελευθέρωσης των Ζώων PETA, έκανε έκτρωση, σκοτώνοντας το έμβρυο στην κοιλιά της, διότι «θα ήταν ανήθικο να γεννήσω ένα παιδί που ένιωθα έντονα ότι θα είναι μόνο βάρος για τον πλανήτη».
- Ο Paul Watson, συνιδριτής της Greenpeace, πιστεύει ότι «πρέπει ριζικά και με έξυπνο τρόπο να μειώσουμε τον ανθρώπινο πληθυσμό σε λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο”, επειδή οι άνθρωποι είναι «το AIDS της Γης» και «η ιική συμπεριφορά μας μπορεί να εξολοθρεύσει τόσο την σημερινή βιόσφαιρα όσο και τους εαυτούς μας”. Σημειώνεται ότι ο Watson παραιτήθηκε ή κατ’ άλλους απομακρύνθηκε το 1977, επειδή, όπως λέγεται, παραβίασε την αρχή της οργάνωσης περί «μη βίαιης» δράσης.
- O Φίλιππος Μαουντμπάντεν (τέως Μπάττενμπεργκ, τέως πρίγκηπας της Ελλάδας και της Δανίας) και νυν Δούκας του Εδιμβούργου και βασιλικός σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, o oποίος διετέλεσε πρόεδρος του WWF από το 1981 ως το 1996, είχε δηλώσει τον Αύγουστο του 1998: «Σε περίπτωση μετενσάρκωσής μου, θα ήθελα να επιστρέψω σαν θανατηφόρος ιός, για να συνεισφέρω κάτι για την επίλυση του [προβλήματος του] υπερπληθυσμού…»
- Ο Dave Foreman, ιδρυτής της οργάνωσης Earth First! θεωρεί ότι «οι άνθρωποι είναι μια αρρώστια, ένας καρκίνος της φύσης».