Σε έναν ακόμη διάλογο με τον εαυτό του ο πρωθυπουργός χθες από το Εθνικό Συμβούλιο, ουσιαστικά έδωσε συγχαρητήρια στον Γ. Παπανδρέου για το θεάρεστο έργο που έχει κάνει για την πατρίδα. Δήλωσε περήφανος για τους 11 μήνες διακυβέρνησης διότι, όπως λέει...
γλίτωσε η Ελλάδα από τη μαύρη τρύπα της εξαθλίωσης για χρόνια, όπως περιέγραψε την χρεοκοπία.
«Πρώτη μας προτεραιότητα, ιστορικό χρέος ήταν να αποφύγουμε τη χρεοκοπία» είπε και συμπλήρωσε ότι «πήραμε δύσκολες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος», επιτιθέμενος παράλληλα σε όσους «έβαλαν το κεφάλι στην άμμο» και έκαναν «εύκολη κριτική», χωρίς να εξηγούν στο λαό «τι θα σήμαινε η χρεοκοπία για τους πολίτες, ειδικά για τα πιο αδύναμα στρώματα».
Προφανώς μη έχοντας επίγνωση της κατάστασης που βρίσκεται ο ελληνικός λαός εξήρε «την αντοχή, την επιμονή και την αποφασιστικότητά του» ιδιαίτερα «όσων πόνεσαν περισσότερο» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους χαμηλοσυνταξιούχους, δεσμευόμενος ότι «με την πρώτη ανάκαμψη θα τους στηρίξουμε με καλύτερες συντάξεις».
Πρώτα τους τα παίρνουμε για τη φουκαριάρα την πατρίδα (το ΔΝΤ θα λέγαμε εμείς) και μετά τους υποσχόμαστε έτσι αόριστα ότι θα τους ενισχύσουμε.
«Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για πάταξη της αναξιοκρατίας και βάλαμε τέλος στο ρουσφετολογικό κράτος», τόνισε, ακόμα και πρόσθεσε ότι «όσοι δε σέβονται τους κανόνες θα τιμωρούνται».
Προφανώς η απίστευτη διαφθορά που υπάρχει ακόμη και τώρα που μιλάμε δεν έφτασε στα αυτιά του κ. Παπανδρέου. Για το μεγάλο σκάνδαλο με τις μίζες 1.300 γιατρών του ΕΣΥ που τα «έπαιρναν» από φαρμακευτική εταιρεία», υπόθεση που αποκαλύπτει στο φύλλο του Σαββάτου η Ημερησία, φυσικά δεν ήξερε. Η κ. Σιούτη που …αγωνίστηκε για να μην αποκαλυφθούν τα αλισβερίσια της Ζήμενς με το πρόσχημα των “προσωπικών δεδομένων” του Χριστοφοράκου, που αποκάλυψε το antinnews , δεν ήταν δική του σύμβουλος.
Είπαμε να λέει ο,τι θέλει. Αλλά όχι και να ισχυρίζεται ότι μπήκε τέλος στην αναξιοκρατία και έχουμε κράτος αδιάφθορων.
Και πιθανότατα ζει σε άλλη χώρα, με άλλους πολίτες, διότι εμείς άλλα βιώνουμε καθημερινά κι άλλα μας περιμένουν σύντομα.
Είπε ακόμα ότι «κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές δήθεν σε ‘ψήφο κατά του μνημονίου’, όπως λένε. Οι δυνάμεις τη συντήρησης -όπως και να βαφτίζονται, δεξιοί ή αριστεροί- πολύ εύκολα μας λένε ότι για όλα φταίει η τρόικα. Δηλαδή για τη διαφθορά στα νοσοκομεία μάς φταίει η Τρόικα; Για τη φοροδιαφυγή; Για τις πελατειακές σπατάλες; Για τη ντροπή με τις φαρμακευτικές δαπάνες; Για την πρωτιά μας στις ανθυγιεινές συνήθειες;”
Επιτέλους, το κατάλαβε ότι κάτι τρέχει στην Ελλάδα. Φυσικά δε φταίει το ΔΝΤ για τα παραπάνω, φταίει όμως για τη φτώχεια, την απαισιοδοξία, το αίσθημα κατάρρευσης, την ανεργία.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «μπροστά στα δύσκολα δεν παραιτούμαστε», υπογράμμισε ότι «η ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους είναι όρος επιβίωσης» και επισήμανε ότι «36 χρόνια μετά την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από τον ιδρυτή μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ιστορικό μας χρέος απέναντι στη χώρα, τους πολίτες και τα παιδιά μας είναι τεράστιο». «Αποδεικνύουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε και να τα καταφέρουμε» κατέληξε.
Αν για τον κ. Παπανδρέου είναι ιστορικό χρέος να πιστεύει ότι θα σώσει την πατρίδα, με γεια του με χαρά του.
Για το ιστορικό λάθος του ελληνικού λαού, τον περασμένο Οκτώβρη, ποιος θα μιλήσει;
antinews.gr
Χριστουγεννιάτικη Έκθεση του Κέντρου Ημέρας "Ανατολή
Πριν από 11 ώρες